Welke Sieraden Verkleuren Niet?

Welke Sieraden Verkleuren Niet?

Welke Sieraden Verkleuren Niet?

Er is niets zo vervelend als sieraden die verkleuren. Stel, je hebt de perfecte ring gevonden maar na twee dagen laat de ring al een groene kleur achter op je vinger. Enorm vervelend!

Waarom verkleuren sieraden?

Er zijn veel verschillende soorten materialen in omloop waar sieraden van worden gemaakt. Laten we eerst eens kijken waarom het ene materiaal wel verkleurt en het andere materiaal niet. Sieraden verkleuren door oxidatie. Oxidatie is een natuurlijk proces. Het betekent dat de sieraden reageren op de zuurstof in de lucht, of omdat ze in contact komen met chemicaliën zoals zwavel, zweet en andere materialen. De metalen die verkleuren zijn zogeheten onedele metalen. Voorbeelden van onedele metalen zijn magnesium, aluminium, zink en ijzer. Je herkent deze materialen aan de grofheid. Edelmetalen zijn gedetailleerder en minder zwaar.

Wat zijn edelmetalen?

Edelmetalen zijn goud, zilver en rvs (ook wel Stainless Steel genoemd). Edelmetalen zijn niet gevoelig voor corrosie. Gouden en zilveren sieraden zijn prijzig en zeker niet voor ieders budget. Daarom is rvs een erg goed alternatief. Roestvrijstalen sieraden zijn heel betaalbaar er ook nog eens allergievrij. Je kan rvs sieraden omhouden tijdens het zwemmen en douchen, je gaat geen verkleuring waarnemen.

Bekijk ook onze uitgebreide collectie roestvrijstalen sieraden

Mijn sieraden zijn verkleurd, hoe kan ik dit oplossen?

Het is gelukkig mogelijk om de verkleurde sieraden weer schoon te krijgen. Gebruik hiervoor deze stappen: 

1. Meng een paar druppels milde zeep in een kom met lauw water.
2. Week de sieraden enkele minuten in het water.
3. Wrijf de sieraden voorzichtig schoon met een zacht borsteltje.
4. Spoel de sieraden af met schoon water.
5. Droog de sieraden af met een zachte doek.

 

Alle blogreacties worden vóór publicatie gecontroleerd

More posts